Bogøya

Bogøya et et lite og sjarmerende fiskevær med bare 15 fastboende. Øya består av to øyer, Smaløya og Bogøya, som er knyttet til hverandre med hengebru. Her er det selvfølgelig bilfritt, og det er i likehet med andre fiskevær i øyrekka, flotte forhold for fisking, dykking og andre opplevelser i skjærgården. Vårt båttransport- og opplevlesesfirma har base her, og vi leier også ut en flott gammel kjøpmannsbolig. Øya har gjestehavn, en sjarmerende pub og spisested. 

Norgesferie Trøndelagskysten

 

Lokalhistorie og framtidens kulturarv

"Gammelbutikken" på Bogøya er under restaurering, og til våren åpnes det opp for ny handel (og gode historier!) i Georg Skatvolds handelshus. 

I 1884 åpnet Georg Skatvold handelssted på Bogøya, en butikk som familien Skatvold har drevet i generasjoner. Lille Bogøya var fra gammelt av handelssentrum i Øyrekka, da den tidligere handelsmannen hadde hatt et slags monopol. Dette endret seg etter hvert, og både Sula og Mausund fikk mulighet til å drive handel på egne øyer. Men Bogøya forble et populært sted å handle, spesielt var det julehandelen som var stas. Det var her du fikk de beste julepølsene, mente mange sulværinger. Kanskje også de beste historiene?! Var du riktig heldig fikk du være med din far på julehandel hit. For den som hadde drevet sjøen godt og vært heldig med fisket det året, den kunne fylle opp båten med appelsiner, pølser, banansjokolade, marsipankuler – og annet godt som for mange kun hørte jula til.

Den sjarmerende nærbutikken ble lagt ned for omlag ti år siden – da var det 25 fastboende på øya, i dag er det 15. Nå er det ny aktivitet i handelshuset! Georg Skatvold restaurerer sin fars, sin bestefars og sin oldefars butikk og handelssted, og skal gjenskape den slik den var på 30-tallet. Vi gleder oss!

Georg Skaltvolds handelshus på Bogøya  Bogøya, Frøya

Georg Skatvold handelshus med kjøpmannshuset "Øvergården" i bakgrunnen. Foto: Terje Gran.

 

Supen Pub

Supen Pub  - en populær og enstående pub langt ute i havet. Fish&chips, bacalao og fiskesuppe er deres spesialiteter. Her er det gjestfrihet og trivsel.

Bogøya: Foto Øyvind Mund  Bogøya og Supen Pub. Foto Øyvind Mund

Foto: Øyvind Mund

Øyhopping og opplevelser Frøya  Øyhopping Trøndelagskysten

Hege Myklebust nedskalert  Øyhopping Trøndelagskysten

Foto: @thisisthepicture

Øyhopping Frøya  Sommerhus ved kysten, Trøndelag 

12675271 10153357618341646 427914022 o  bilde 04

 Foto: @thisisthepicture, Georg Goggen Skatvold.