Hvordan komme seg til Frøya og øyene på Trøndelagskysten

Ytterst i havgapet utenfor Frøya i Sør-Trøndelag, finner du Bogøya. Reisen ut til vår lille øy med bare 15 faste innbyggere er et eventyr i seg selv. Fra fastlandet kjører du gjennom et vakkert og variert landskap, to undersjøiske tunneler, tvers over øyene Hitra og Frøya, før du kommer til fergeleiet Dyrøy på Vest-Frøya. 

 

Fly til Værnes eller Ørlandet

Nærmeste internasjonale flyplass er Trondheim Lufthavn Værnes. I tillegg flyr AirLeap fra Oslo til Ørlandet. Herfra kan du ta Kystekspressen videre til Sandstad på Hitra, og buss og ferge/hurtigbåt ut til Frøya og skjærgården. Ønsker dere å korte ned transporttiden betraktelig, kan vi kan hente dere på Ørlandet (Brekstad) og Værnes. Beregnet transporttid fra Ørlandet er 1t 25m, mens fra Værnes tar det cirka 2t 45m. 

Flybussen fra Værnes til Trondheim sentrum bruker 30 minutter.

En annen mulighet er å fly til Kristiansund og ta Kystekspressen videre til Sandstad på Hitra. Her kan du bli hentet med våre båter, eller du kan reise videre med kollektivttransport - se beskrivelse nedenfor.

 

Detaljert veibeskrivelse

Fra Trondheim, kjør E39 retning Orkanger, og følg FV714 mot Hitra og Frøya og skilting mot ferge til Mausund/Sula.

Fra Østlandet og Sør-Norge: Følg E6 til Berkåk. Videre følger du RV700 fra Berkåk til Orkanger (avkjørsel til venstre ved Berkåk). Fra Orkanger, følg FV714 skiltet Hitra og Frøya. Undersjøisk tunnel til både Hitra og Frøya.

Etter Frøyatunellen tar du til høyre, og følger riksvei FV714 til Sistranda og videre mot Dyrøy fergeleie. Her går det ferge og hurtigbåter ut til Froan og Øyrekka, se AtB'srutetabell. Det går både ferge og hurtigbåt, vi anbefaler å sikte seg inn på hurtigbåten. Den bruker cirka 35 minutter over fjorden. Både ferge og hurtigbåt stopper på Mausund før Bogøya.

 

Kystekspressen fra Trondheim Hurtigbåtterminal

Det er også mulig å komme seg fra Trondheim og Kristiansund til Frøya med Kystekspressen. Båten stopper på Sandstad (Hitra). Turen videre går med buss til Dyrøy fergekai og korresponderer med videre ferge eller hurtigbåt, rute 820/825 Dyrøy-Øyrekken. 

 

Parkering og bagasje

På Dyrøy fergekai vil dere finne en stor parkeringsplass rett ved fergeleiet. Less av bagasje og varer ved bommen på fergeleiet før dere finner en parkeringsplass. Skulle det mot formodning være fullt på denne parkeringsplassen, finnes det andre muligheter i nærheten. Ring oss om dere er usikre, så hjelper vi dere.