Hurtiggående passasjerbåter for øyhopping og annen båttransport i skjærgården

Vi har to hurtiggående passasjerbåter, MS Bogøy og MS Smaløy. Begge med alle nødvendige tillatelser og passasjersertifikater for å kunne drive passasjertransport. Mannskap innehar nødvendige sertifikater/kurs, har lang erfaring som skippere, og svært god kjennskap til farvannet rundt Hitra, Frøya og på Trøndelagskysten generelt. Med god lokal kunnskap fra øysamfunnene på Hitra og Frøya, får du i tillegg gode guider med på turen!

Øyhopping Frøya  Hurtiggående passasjerbåter Frøya, Hitra og Trondheim

Båttransport og øyhopping Frøya, Hitra og Trondheim  Båttransport og øyhopping Frøya, Hitra og Trondheim

Båtene har utstyr for å kunne ivareta sikkerheten – redningsflåter, nødpeilesendere, radiosendere, pyroteknisk materiell, termiske liv-vester, redningsdrakter, radarpeilesendere med mer. Båtene er 50 og 40 fot lange og tar 12 passasjerer i hver. Båtene opererer i et fartsområde på 30+ knop. Dette gjør at vi raskt kan transportere over lengre avstander, som for eksempel Trondheim-Frøya. Båtene er svært behagelige. Det er gode sjøbåter som er bygget med ”lydløs-kabiner,” som gjør det behagelig å prate med sidemannen. Godt med lys og varme gjør reisen like behagelig på en vinterkveld som på en sommerdag. Komfortable skinnseter, god utsikt, kaffemaskin, godt lydanlegg og ferskvanns toalett. Båtene er utstyrt med vannjet framdriftssystemer, noe som er meget driftssikkert og som gjør at vi kan ta dere inn i naturhavner som normalt sett er utilgjengelige. 

  

Gode arbeidsbåter

Vi har base på Frøya og i Trondheim, og vi utfører oppdrag for servicepersonell, forskningsmiljøer, teknologibedrifter, havbruksnæringen og andre firmaer som trenger arbeidsbåter for oppdrag i øyene og i Trondheimsfjorden. Vi har til enhver tid passasjerbåter tilgjengelig, sommer som vinter, slik at vi skal kunne møte de fleste behov når det gjelder skyss og båtopplevelser her ute. 

Ocean Space Centre - arbeidsbåter for forskermiljøet  Arbeidsbåter for oppdrag i skjærgården

Bilde 1: Sealab kjører tester på sine undervannskameraer. Bilde 2: Oppdrag på Halten (foto: Terje Støen).

 

Båtene er sertifisert etter Sjøfartsdirektoratets regler for mindre passasjerfartøyer, vi har oppdatert sikkerhetsutstyr ombord slik som livvester, redningsflåte, automatisk posisjoneringssystem med dir link til hovedredningssentral, pyroteknisk nødvarsling, hovedradio/VHF og ekstra håndholdt apparat, moderne GPS kartplottere/navigasjonssystemer med militære spesifikasjoner, ekstra høyt plassert nødbatteri for kommunikasjonsmidler/posisjoneringssystemer, nødpeilesender, AIS-SART, xenon søkelyskastere, 3 stk varmesøkende nattkameraer med mer.